ZSALÚZIA

a tökéletes külső árnyékoló és a modern design ötvözete

A zsaluzia könnyen kezelhető, masszív, rozsdamentes anyagból készül, működésük extrém időjárási körülmények között is tökéletes.

A zsalúzia lamellái tetszőleges szögbe állításával szabályozható a bejutó fény mennyisége és a szellőztetés is.

Lehet akár kézi vagy motoros működésű. A lamellák és a vezetősínek színezhetőségének és sokféleségének köszönhetően a modern és régi házak homlokzatához egyformán harmonikusan illeszkedik.

Optimális megoldás irodaházak, középületek, de akár családi házak napsütötte homlokzatának, nagyméretű nyílászárónak, télikertjeinek függőleges árnyékolására.

A zsalúzia a reluxák kültéri változatai.

Mozgatásuk az épület belsejéből történik, a lamellák felhúzására és forgatására hajtókaros vagy motoros megoldást kínálunk. A zsalúzia alkatrészei az időjárási viszontagságoknak ellenállnak. A napsugarak a nagy üvegfelületeken keresztül rendkívül gyorsan felmelegítik a belső tereket. Belső árnyékolókkal hatékonyan nem védekezhetünk a napsugarak melegítő hatása ellen, a megoldást a külső árnyékolók jelenthetik. A külső árnyékolók hatékonyan visszaverik a napsugarakat, illetve az árnyékoló mögötti légáramlat hűti az üvegfelületet.

A zsalúzia peremezett lamella merevségét a szélek alakos peremezésével, felületének alakra profilozásával fokozzuk. A peremezésnek köszönhetően a lamellák szélállósága megnő, így akár nagyobb szélességű árnyékolók készítésére is alkalmasak. A motoros zsalúzia szél, fény, esőérzékelőkkel vezérelhetők. Nagyobb épületek esetén épületvezérlési rendszerrel a fűtési és hűtési költségek jelentősen csökkenthetők.

A peremezett lamellák kialakítása az alak függvényében lehet „C”, „S”, vagy „Z”.

A lamellák felületei lakozottak, VSR színsor alapján választhatóak. A VSR színsor megfelelői beazonosíthatóak a RAL színmintában. Egyedi RAL szín igénylése esetén, a lamellák átszinterezhetőek, de ebben az esetben kérje szakembereink véleményét!

Zsalúziához rendelhető extra felszerelések:

 

  • rádió vezérlés
  • szélérzékelő
  • napfény érzékelő
  • intelligens épületvezérlés