+36 20 299 5549 info@gmg.hu

   ROLÓK, ROLETTÁK

    

   Roló, és roletta a modern árnyékoló

    

   A roló vagy más néven roletta az egyik legrégebbi típusú árnyékoló, mely külső és belső térben egyaránt alkalmazható. Funkcióját és esztétikai megjelenését elsősorban az alkalmazott textília határozza meg. A textíliákra vonatkozóan széles szín- és textúra paletta áll rendelkezésre.

   A gazdag szín- és anyagválasztéknak köszönhetően a roló alkalmazkodik a helyiség arculatához. Ezen kívül az egyes textíliák árnyékolási feladatukban is elkülönülnek egymástól.

   Az árnyékolástechnika szempontból nézve létezik fényáteresztő, fényzáró, alupigmentált, reflexiós és napháló roló.

   A roló kültéri alkalmazásra természetesen kültéri anyagokat ajánlunk.

   Roló típusaink függőleges síkú, tetőtéri és bukó-nyíló nyílászárókra is alkalmasak.

   Egyedi formájú ablakokra (trapéz, háromszög) szintén könnyedén legyártható és felszerelhető.

   Mechanikus mozgatása lehet rugós, gyöngyláncos, vagy tekerőkaros. Ezen kívül a motoros mozgatás is megoldható.

   Roló, roletta
   Roló, roletta

   Kérjen visszahívást kollégáinktól, ha az oldalon látottak érdeklik!

   Roló, roletta
   Roló, roletta

   Roló vagy roletta típusok

   • Design roló: ragasztószalaggal vagy kapcsokkal közvetlenül az üvegre/ablaktokra rögzíthető, ezáltal felszerelése és eltávolítása egyaránt könnyen megoldható. Javasoljuk ideiglenes megoldásként pl. bérleményekbe, vagy ahol a külső térből való belátás átmeneti korlátozására.
   • Konzolos roló: rögzítése oldalsó konzolokkal történik, mennyezetre vagy falra.
   • Hordozóprofilos roló: a tengely hosszában bárhol rögzíthető.
   • Tokozott roló: a feltekeredett anyagot tokba gyűjti össze. A tok utólag is felszerelhető a konzolos és hordozóprofilos típusokra
   • Kazettás roló: Az egykazettás kivitelnél a rolettavászon fentről fut lefelé, a kétkazettás rolónál a rolettavászon lentről fut felfelé és fentről lefelé.
   • Eltolható roló: a roló oldalra kényelmesen eltolható egy vezetősínben egy mozgatópálca segítségével

   A roló sokszínű alkalmazhatósága

   Működése egyszerű, a textília egy alumínium tengelyre tekeredik fel, melynek alsó részében nehezékként egy alumínium profil helyezkedik el. A rolót mozgató mechanizmus lehet rugós, gyöngyláncos vagy motoros. Az utóbbi esetben, a motorhoz különböző vezérlő elektronikák rendelhetők. Nagy előnye, hogy olyan helyekre is felszerelhető, ahol nem alkalmazható hagyományos függöny. Építhető oldalfalra, mennyezetre és ferde síkú nyílászárókra.

   Roló, roletta
   Roló, roletta

   A roló divatos megjelenése

   A roló rendszerek változatossága és a folyamatos fejlődés a részletekben rejlik. A különböző szerkezetek, mechanizmusok és textíliák lehetőséget adnak, hogy megtalálja az otthonához legjobban illő megoldást. Választhat elegáns tokozott, vagy filigrán tok nélküli szerkezetet, lefutó sínes vagy oldalmegvezetés nélküli rendszert. A textília hangulatteremtő képességének köszönhetően bármely helyiségben alkalmazható. A halvány pasztell színű ponyva nyugalmat kölcsönöz otthonának, vagy ha inkább dekorálna árnyékolójával, ajánljuk figyelmébe az élénkebb árnyalatokat!

   Kiválóan alkalmas fürdőszoba, hálószoba vagy akár gyerekszoba sötétítésére is. A textília taszítja a szennyeződéseket, így a por vagy a gyerekek apró kéznyomai sem látszódnak meg rajta. Energiatakarékossági szempontból is nagy a jelentősége, hiszen hozzájárul fűtési és hűtési elektromos számláinak csökkentéséhez.

   Gyakorlati haszna mellett, fontos kiemelni dekoráló funkcióját, a roletta otthona díszévé válhat. A textília taszítja a szennyeződéseket és a gombásodás ellen is tökéletesen véd.

   Roló, roletta