+36 20 422 2757 info@gmg.hu

MŰANYAG

ERKÉLYAJTÓK

 

A műanyag erkélyajtók legfontosabb tulajdonságai

 

 

A műanyag nyílászárók felépítésének köszönhetően jó a hang- és hőszigetelő képessége és nagyfokú formatartósság jellemzi.

Legfőbb előnye a hosszú élettartam és a gyors gyártási határidő.

Az ablakok küllemét nézve széles forma és színválaszték jellemzi és szinte minden beépítési területen alkalmazható.

Az időjárás viszontagságainak tartósan ellenáll és anyaga a fenntarthatóságot követi.

Egy újszerű megoldást kínál a bukó-toló erkélyajtó, mely nagy üvegfelületek kialakítására kínál lehetőséget.

Előnye, hogy a nyílászáró teljes szélességének felére kinyitható, mert a nyíló szárny a fix mellé záródik, így a helyiség belső teréből nem foglal helyet.

 

Műanyag erkélyajtó
Műanyag erkélyajtó

Kérjen visszahívást kollégáinktól, ha az oldalon látottak érdeklik!

Műanyag erkélyajtó
Műanyag erkélyajtó

Erkélyajtó típusok

  • Hagyományos erkélyajtó
  • Bukó-toló erkélyajtó
  • Emelő toló erkélyajtó

 

A bukó-toló erkélyajtó profilok segítenek háza komfortos berendezésében. Biztosítják a folyamatos átmenetet a ház egyes részei között és közben a kilátást sem korlátozzák. Hatalmas üvegfelületükkel fénnyel árasztják el az egész házat.

Mozgatása nagyon egyszerű, a küszöbkialakítása kicsit magasabb, mint az emelő-toló rendszernél, itt egy kb. 6 cm-es műanyag profilt kell átlépni. A bukó-toló rendszerű erkélyajtók természetes átmenetet hoznak létre a lakótér és az erkély, terasz illetve kert között.
A bukó-toló rendszernél zárt állapotban egy síkban helyezkedik el a fix és nyitható szárny. Nyitáskor a tolható szárnyat magunk felé kiemelve tudjuk azt eltolni a fix elé.

Emelő-toló rendszernél a nyílászáró két szárnya csukott állapotban sincs egy síkban egymással, kissé eltolva helyezkednek el egymáshoz képest, a fix rész előrébb van, mint a nyitható rész. Nyitáskor a tolható szárny, a fix elé csúszik.